Overland Expedition Sweden - Nepal 2004
Välkommen till AmbulanceDonation.com!

Vi är nio privatpersoner som, på eget initiativ, gjort en humanitär insats för tredje världen. Med hjälp av avancerad kommunikationsutrustning från Ericsson har vi dagligen skickat hem rapporter och bilder från vår expedition från Sverige till Nepal som pågått mellan den 16 juni och den 11 juli 2004.
Expeditionen är nu avslutad och ambulanserna överlämnade. Arbetet fortgår nu med att introducera utrustningen och fordonen till mottagarna, genom organisationen HELP Himalaya. Läs mer om överlämnandet i vår dagbok!

Tack till alla som stöttat oss, sponsorer och alla ni som besökt hemsidan och skrivit i gästboken! Vill du också ge ett bidrag till barnen i Nepal som gör skillnad, utan mellanhänder, kontakta oss.

Patrik Uhlmann från Eskilstuna-Kuriren har skrivit de spännande, intressanta och roliga rapporterna och Jan-Olov Schröder har fotograferat våra unika upplevelser. Klicka här för att se bilderna och läsa om den spännande expeditionen i DAGBOKEN.
Stor karta »

Expeditionsidén - våren 2004

Två ambulanser, för omoderna för tjänstgöring i Sverige, står parkerade i Strängnäs. 12 500 km därifrån, i ett av världens fattigaste länder, finns en skola som många barn inte kan ta sig till och där sjukvårdsmaterial och läromedel knappt existerar.

Den 16 juni 2004 ger vi oss iväg på en komplicerad expedition med dessa två ambulanser och en följebil fyllda med sjukvårdsmaterial och läromedel. Vi kommer färdas på och utanför vägar, genom öken med extrem värme, över snöklädda berg, jordbävningsdrabbade områden samt genom tolv länder för att nå vårt slutliga mål utanför staden Pokhara den 11 juli 2004. Då når vi 4500 moh på Himalayas bergssluttning.

Denna humanitära insats är varken riskfri eller gratis och det ställer mycket höga krav på såväl deltagare som utrustning! Vi tänker hjälpa denna skola genom att avsätta tid, kraft och engagemang - helt enkelt göra allt som står i vår makt för att nå vårt mål i Nepal!
Väl mött!
Expeditionsteamet

Vi färdas Sidenvägen i Göran Kropps cyckelspår till Himalaya.
Läs en hälsning från Görans pappa Gerard Kropp.
 
 
Kraft & Kultur
Swed-Asia Travels
Artitektkopia
KCRacing
Artamus Consulting
JM
Production: Artamus Consulting